Mandø

Mod sydvest ligger Mandø by bag en lav klitrække.
Resten af øen er omgivet af diger.

Stier og markveje indbyder til gå- og cykelture, og rundt langs digerne er der asfalteret vej, så du også kan køre øen rundt i bil. En tur på ca. 10 km.

Der er en cykeludlejning på øen.

Mandø by

Du vil nyde en tur rundt i den lille by, hvor der i dag blot er knap 40 fastboende mod næsten 300 for godt 100 år siden.

Møllen nord i byen blev opført i 1830. For få år siden fik den en gennemgribende restaurering og er i dag fuldt funktionsdygtig. Du kan kigge indenfor i sommertiden, hvor møllen ofte er i gang med at male korn. Har du mod på at bage et landbrød, kan du købe mel i møllen.
Læs mere om møllen her.

Syd i byen ligger kirken, der hører til de mindste i Danmark. Den blev opført her i 1639, da den tidligere kirke blev ødelagt under en stormflod.

Mandøhuset er et gammelt skipperhjem, der nu er indrettet som et spændende lokalmuseum.
Læs om museet her. Under "lokalarkiv" kan du læse om Mandøs historie og se en masse ældre billeder.

Marker og enge
Ad de mange stier og markveje kan du komme overalt på øen. Kommer du blot lidt væk fra byen, kan du selv i sommertiden føle, at du har det hele for dig selv omgivet af græssende kreaturer, får og lam og fugle i luften og på marken.

VadenFra klitterne har du udsyn over den vidtstrakte vade, som du ved lavvande kan gå lange ture på.
Kan du li' østers eller blåmuslinger, så tag en spand med.

Langt ude i sydvest ligger en sandbanke, Korresand, på størrelse med Mandø, hvor der er mange sæler.

Ferielejlighed Mandø.   Østre Toftevej 2, 6760 Ribe      +45 40 46 74 82  eller  +45 75 42 40 28     mail:  m.l.andersen@andersen.mail.dk